SZASZŁYKI Z PIECZAREK

Szaszłyki z pieczarek II 1/2 kg pieczarek (małych), 3-4 dkg migdałów, 20 dkg śliwek węgierek, 20 dkg boczku wędzonego, tłuszcz,5 dkg ketchupu, sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki Śliwki umyć, wypestkować, w miejsce pestki włożyć migdały. Nadziewać na szpadki pieczarki, przekładając śliwkami i plastrami wędzonego boczku, posypać przyprawami, zrumiemć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Następnie zawinąć w folię polane ketchupem, upiec. Podawać z ryżem i surówkami. Szaszłyki z pieczarek III 1/2 kg pieczarek (małych), 10 dkg cebuli do nadzienia, tłuszcz, żółtko, 20 dkg strąków papryki, 10 dkg słoniny, 15 dkg cebuli, sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, odciąć trzony, posiekać razem z cebulą, usmażyć, przestudzić, wymieszać z żółtkiem, doprawić do smaku, napełnić kapelusze. Paprykę oczyścić, opłukać, podpiec w piekar­niku, obrać ze skórki, pokrajać w kwadraty. Pieczarki nadziewać na szpadki na przemian z plastrami cebuli i papryki, posypać przy­prawami, usmażyć z obu stron.Podawać z ryżem i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone