TIFTELE Z GRZYBÓW

Tiftele z grzybów 10 dkg grzybów suszonych, 10 dkg cebuli, tłuszcz,15 dkg bułki czerstwej, 2 jaja, mąka, 250 ml śmietany, 10 dkg pomidorów, 5 dkg groszku konserwowego, natka pietruszki, sól, pieprz i przyprawa do zup do smaku. Grzyby umyć, namoczyć i ugotować. Cebulę obrać, opłukać, po­krajać w kostkę, usmażyć. Bułkę namoczyć, odcisnąć, zemleć razem z grzybami, połączyć z cebulą i jajami, doprawić do smaku. Następ­nie formować małe gałki wielkości orzechów włoskich, otaczać w mące, podsmażyć ze wszystkich stron, zalać śmietaną, dodać po­midory pokrajane w cząstki, groszek konserwowy i posiekaną natkę pietruszki, dusić kilka minut, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone