WEDŁUG ZDROWYCH ZASAD

Ze względu na zdrowie publiczne i zgodnie z podstawowymi zasadami ekologicz­nymi radzi się nie kupować soi modyfikowanej genetycznie lub jej pochodnych. By mieć pewność dotyczącą pochodzenia kupowanych przez nas produktów, naj­lepiej zaopatrywać się u dystrybutorów produktów ekologicznych. W przypadku alergii na laktozę koniecz­ne jest czasami zastąpienie mleka krowiego mlekiem sojowym. Uwaga: należy spraw­dzić, czy wkład wapnia jest wystarczający, gdyż niektóre produkty na bazie soi są o wie­le uboższe w wapń niż produkty mleczne. Sos sojowy shoyu dobrze jest ku­pować w sklepach z produktami dietetycznymi: ma się wtedy pew­ność, że został wyprodukowany w sposób tradycyjny i jest dobrej jakości. Jeśli chcemy przechować tofu przez kil­ka dni, należy umieścić je w pojemni­ku z wodą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone