WŁAŚCIWOŚCI TERAPEUTYCZNE OLIWY

Anemia.  czosnku, cebuli i pietruszki. Na kromce pełnoziarnistego chleba kiem 1 łyżeczki oliwy z oliwek doprarozsmarować pastę z czarnych oliwek, wionej cytryną. Chrypka. Stosować na gardło ciepłe kompresy na­sączone oliwą z oliwek z eukaliptusem lub tymiankiem. Bóle brucha. Pić po przebudzeniu 1 do 2 łyżek oliwy z oliwek z dodatkiem cytryny, anyżku lub rozmarynu. Lumbago. Nacierać się oliwą z oliwek z dodatkiem rumianku, a następnie z dodatkiem la­wendy. Na koniec zastosować masaż z oliwy z oliwek z dodatkiem terpen­tynowego olejku eterycznego. Owinąć krzyże flanelowym pasem. Miażdżyca. Przygotować napar z 10-20 liści drzewka oliwnego na jedną filiżankę. Pić przez 21 dni w miesiącu. Jeść dużo czarnych oliwek. Migrena. Zażywać po 1 łyżce oliwy z oliwek z ba- zylią 3 razy dziennie.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone