Wołowina i krewetki

Wołowina z krewetkami to potrawa idealna na obiad, wykwintną kolację czy wydarzenia okolicznościowe. Jest prosta a zarazem pięknie wygląda. Do jej przygotowania potrzebujesz przede wszystkim cztery kotlety wołowe, dwadzieścia krewetek, oliwę z oliwek, sól, paprykę w proszku, dwie cebule i pieprz. Jest prosta do przygotowania. Należy zacząć od umycia mięsa. Następnie osusz je i natrzeć bardzo starannie oliwą i mocno doprawić. Krewetki należy bardzo starannie oczyścić, umyć i osuszyć. Cebulę należy posiekać i usmażyć na złoty kolor na oliwie z oliwek. Na patelni należy ułożyć krewetki i kotlety. Mięso należy smażyć około 15 minut. Natomiast krewetki krócej około 5 minut. Danie jest gotowe. Wystarczy je teraz odpowiednio ułożyć. Na usmażonej wołowinie poukładaj krewetki, wokół poukładaj ziemniaki i warzywa. Możesz również podać to danie z frytkami lub ryżem .Wedle uznania. Czas przygotowania wynosi około 30 minut. Jedna porcja zawiera 350 kalorii. Danie to możesz polecić swoim znajomym bez dwóch zdań.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

© Wszelkie prawa zastrzeżone