Wołowina i krewetki

Wołowina z krewetkami to potrawa idealna na obiad, wykwintną kolację czy wydarzenia okolicznościowe. Jest prosta a zarazem pięknie wygląda. Do jej przygotowania potrzebujesz przede wszystkim cztery kotlety wołowe, dwadzieścia krewetek, oliwę z oliwek, sól, paprykę w proszku, dwie cebule i pieprz. Jest prosta do przygotowania. Należy zacząć od umycia mięsa. Następnie osusz je i natrzeć bardzo starannie oliwą i mocno doprawić. Krewetki należy bardzo starannie oczyścić, umyć i osuszyć. Cebulę należy posiekać i usmażyć na złoty kolor na oliwie z oliwek. Na patelni należy ułożyć krewetki i kotlety. Mięso należy smażyć około 15 minut. Natomiast krewetki krócej około 5 minut. Danie jest gotowe. Wystarczy je teraz odpowiednio ułożyć. Na usmażonej wołowinie poukładaj krewetki, wokół poukładaj ziemniaki i warzywa. Możesz również podać to danie z frytkami lub ryżem .Wedle uznania. Czas przygotowania wynosi około 30 minut. Jedna porcja zawiera 350 kalorii. Danie to możesz polecić swoim znajomym bez dwóch zdań.

Wszelkie prawa zastrzeżone (C)