WYWAR Z KOŚCI,WARZYW I DROBIU

Wywar z kości 50 dkg kości, 2 1 wody, 35 dkg włoszczyzny bez kapusty, sól do smaku . Kości umyć, porąbać na kawałki, zalać zimną wodą, gotować około j 60 minut. Następnie dodać oczyszczoną włoszczyznę i gotować  do miękkości. Wywar przecedzić, mięso obrać z kości i włożyć do j zupy.  Wywar z drobiu. 50 dkg podróbek (szyje, skrzydła), 2 1 wody, 35 dkg  włoszczyzny bez kapusty, sól do smaku.Przygotować jak wywar z kości. Wywar z warzyw dkg włoszczyzny bez kapusty, 2 1 wody, sól do smaku.Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać, zalać zimną wodą i gotować około 35 minut, pod koniec gotowania posolić.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone