WYWAR Z MIĘSA,RYB I GRZYBÓW

Wywar z mięsa 50 dkg mięsa, 2 1 wody, 35 dkg włoszczyzny bez kapusty, 5 dkg cebuli, liść laurowy, ziele angielskie,sól do smaku .Mięso umyć, zalać zimną wodą i gotować około 60 minut. Następ­nie dodać oczyszczoną włoszczyznę i cebulę oraz przyprawy, goto­wać .do miękkości. Pod koniec gotowania posolić. Wywar przece­dzić. Mięso wykorzystać na nadzienie do pierogów, pasztecików itp. Wywar z grzybów 4 dkg grzybów suszonych, 2 1 wody, 35 dkg włoszczyzny bez kapusty, 8 dkg cebuli, liść laurowy, ziele angielskie i sól do smaku.Grzyby umyć, namoczyć, zalać wodą, dodać oczyszczoną włosz­czyznę i cebulę, gotować do miękkości pod przykryciem. Pod ko­niec gotowania dodać przyprawy. Wywar przecedzić. Grzyby zuzyć do pierożków, uszek itp.Wywar z ryb.1 wody, 1/2 dkg grzybów suszonych, 35 dkg r włoszczyzny bez kapusty, 80 dkg ryby, liść laurowy, ziele angielskie i sól do smaku, 50 ml białego wytrawnego wina.Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać, zalać wrzącą wodą, dodawać opłukane grzyby oraz przyprawy, gotować około 15 mi­nut pod przykryciem. Rybę oczyścić, umyć, pokrajać w dzwonka, włożyć do wywaru, posolić i gotować 20 minut na małym ogniu. Miękką rybę wyjąć, wywar przecedzić, połączyć z winem. Ugoto­waną rybę podać polaną masłem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone