Z PIECZAREK PO AZJATYCKU I FRANCUSKU

Sałatka z pieczarek po azjatycku 30 dkg pieczarek, 30 dkg bananów, 25 ml oliwy,25 ml rumu, sól, pieprz, kurkuma, kardamon i sok cytrynowy do smaku. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą oso­loną wodą, ugotować, odcedzić, wystudzić. Banany umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w kostkę, połączyć z pieczarkami, oliwą, rumem i przyprawami, pozostawić w chłodziarce na 30 minut. Przełożyć do szklanej salaterki, udekorować. Sałatka z pieczarek po francusku 1/2 kg pieczarek, białe wytrawne wino, 10 dkg ketchupu, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, skropić winem i dusić do miękkości. Po odparowaniu wina wystudzić, połączyć z ketchupem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Przełożyć do szklanej salaterki, udekorować.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone