Z PIECZAREK PO GDAŃSKU I KAPUCYŃSKU

Sałatka z pieczarek po gdańsku 40 dkg pieczarek, 15 dkg ogórków świeżych, 150 ml jogurtu, pęczek koperku, sól, pieprz i czosnek do smaku. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać wrzącą oso­loną wodą, ugotować, odcedzić i wystudzić. Ogórki umyć, obrać,  płukać,’ pokrajać w paseczki. Jogurt wlać do miksera, dodać przyprawy, zmiksować. Następnie połączyć z pieczarkami, ogórkami i posiekanym koperkiem, doprawić do smaku. Przełożyć do szklanej salaterki, udekorować. Sałatka z pieczarek po kapucyńsku 25 dkg pieczarek, tłuszcz, 5 dkg parówek cienkich,25 dkg ziemniaków ugotowanych, 20 dkg majonezu, 50 ml śmietany, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, wystu­dzić. Parówki obrać z osłonek, pokrajać w plastry. Ziemniaki pokrajać w kostkę, połączyć z pieczarkami, parówkami, majonezem, ; śmietaną i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Przeło­żyć do szklanej salaterki, udekorować.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone