ZASMAŻKI

Zasmażka I stopnia 4 dkg margaryny, 4 dkg mąki.Tłuszcz rozgrzać, dodać mąkę, zasmażyć nie rumieniąc, wlewać powoli zimną zupę, szybko mieszając trzepaczką, doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Zasmażka II stopnia 4 dkg margaryny, 4 dkg mąki.Tłuszcz rozgrzać, dodać mąkę, zasmażyć na złoty kolor, wlewać powoli zimną zupę, szybko mieszając trzepaczką, doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Zasmażka III stopnia na cebuli 4 dkg tłuszczu, 4 dkg mąki, 6 dkg cebuli.Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, podsmażyć, dodać mąkę, wymieszać, zasmażyć na złoty kolor, wlewać powoli zimną zupę, szybko mieszając trzepaczką, doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone