ZUPA „AMBASADOR”

Zupa „Ambasador” 40 dkg mózgu cielęcego lub wieprzowego, 1,5 1 wywaru z mięsa i warzyw, 15-20 dkg pieczarek, tłuszcz, 2 dkg tłuszczu do zasmażki, 3 dkg mąki, 150 ml śmietany, 1-2 żółtek, natka pietruszki, sól, pieprz, curry i przyprawa do zup do smaku. Mózg obrać z błon, opłukać, zalać wywarem, ugotować, przetrzeć. Pieczarki oczyścić, opłukać,’ pokrajać w paseczki, usmażyć. Huszcz rozgrzać, dodać mąkę, wymieszać, zasmażyć nie rumieniąc, rozpro­wadzić zimnym wywarem szybko mieszając trzepaczką, gotować 6-8 minut na małym ogniu razem z pieczarkami. Następnie połą­czyć ze śmietaną, zagotować, wymieszać z żółtkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone