ZUPA CARSKA

10 dkg cebuli, 1/2 kg dziczyzny bez kości, tłuszcz, 5 1 wywaru z kości i warzyw, 15 dkg pieczarek, 10 dkg wątróbki z drobiu, 150 ml śmietany, 2-3 dkg mąki, natka pietruszki, sól, pieprz, przyprawa do zup, liść laurowy, ziele angielskie i jałowiec do smaku. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać. Mięso umyć, pokrajać w kostkę, podsmażyć, dodać cebulę, lekko zrumienić, zalać wywa­rem, dodać roztarte przyprawy, ugotować na małym ogniu pod przykryciem. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w plastry, podsmażyć, dodać razem z wątróbką do zupy pod koniec gotowania. Następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone