ZUPA CEBULOWA I FASOLOWA

Zupa cebulowa po generalsku 2 dkg grzybów suszonych, 40 dkg cebuli, 5 dkg masła, 2 1 wywaru z drobiu, 150 ml śmietany, 2 dkg mąki,2 dkg rodzynków, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć nie rumieniąc, za­lać wywarem, ugotować i przetrzeć. Następnie połączyć ze śmie­taną wymieszaną z mąką, opłukanymi rodzynkami i grzybami,chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Podawać ze słonymi paluszkami. Zupa fasolowa po kapitańsku20 dkg fasoli perłowej, 2 dkg grzybów suszonych, 5 1 wywaru z mięsa i warzyw, 150 ml śmietany,10 dkg łazanek, natka pietruszki, sól, pieprz, majeranek i przyprawa do zup do smaku.Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozosta­wić na 2 godziny. Następnie ugotować w tej samej wodzie. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokrajać w paseczki, połączyć, z fa­solą, wywarem z mięsa i warzyw, śmietaną oraz łazankami, gotować około 5 minut na małym ogniu, doprawić do smaku. Przed poda- I niem wymieszać z posiekaną natką pietruszki.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone