ZUPA HOTEL ASTORIA

Zupa Hotel Astoria 20 dkg żołądków gęsich, 1,5 1 wywaru z warzyw, 8 dkg cebuli, 10 dkg pieczarek, tłuszcz, 20 dkg pomidorów, 150 ml śmietany, 2 dkg mąki, natka pietruszki, sól, pieprz i przyprawa do zup do smaku. Oczyszczone żołądki umyć, ugotować w wywarze. Następnie pokrajać w paseczki Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, zalać wywarem, dodać żołądki, gotować 6-8 minut na małym ogniu. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, połączyć z zupą oraz śmietaną i wymieszaną z mąką, zagotować i doprawić do smaku. Przed podaniem wymieszać z posiekaną natką pietruszki.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone