ZUPA HOTEL EUROPA

Zupa „Hotel Europa” 25 dkg mięsa z kaczki, 1,5 1 wywaru z warzyw,10 dkg pieczarek, tłuszcz, 2 dkg tłuszczu do zasmażki,dkg mąki, 15 dkg papryki konserwowej, natka i pietruszki, sól, pieprz, majeranek, rozmaryn i przyprawa do zup do smaku.  Mięso umyć, zalać wywarem i ugotować na małym ogniu pod przykryciem. Ugotowane mięso wyjąć, oddzielić mięso od kości, pokra- i jać w.paseczki. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym wywarem szybko mieszając trzepaczką, zagotować, dodać łazanki, pieczarki, paprykę pokrajaną w paseczki i przyprawy, chwilę pogotować, wymieszać z mięsem  i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone