ZUPA KONSUL

Zupa „Konsul” 10 dkg cebuli, 15-20 dkg pieczarek, 25 dkg cielęciny bez kości lub mięsa z kury, tłuszcz, 1,5 1 rosołu,6-8 dkg ryżu, 5 dkg rodzynków, 2 dkg mada do zasmażki, 2 dkg mąki, natka pietruszki, sól, pieprz i przyprawa do zup do smaku. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać. Mięso umyć, zemleć, podsmażyć, dodać cebulę i pieczarki, dusić na małym ogniu często mieszając, skrapiając jednocześnie rosołem. Ryż opłukać, zalać wrzącą wodą, gotować 2 minuty, odcedzić, zalać rosołem, ugotować. Pod koniec gotowania dodać przygotowane mięso i opłu- 1 kane rodzynki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie ; rumieniąc, połączyć z zupą, chwilę pogotować, wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. 

i

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone