ZUPY GRZYBOWE

Zupy są bogatym źródłem składników mineralnych i witamin. Wartość odżywcza oraz smak i aromat zup zależą od rodzaju i ja­kości produktów użytych do ich przyrządzania, właściwej obróbki  wstępnej i termicznej surowców, a także od warunków sanitarno- higienicznych naczyń i pomieszczeń, w których są przechowywane. Prawidłowo przyrządzone zupy, z odpowiednio dobranych pro- ; duktów, mają istotne znaczenie w racjonalnym żywieniu człowieka, i Niezależnie od dostarczania organizmowi niezbędnych do prawidłowej przemiany materii składników mineralnych i witamin, wpływa- ją one także na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowęj oraz ; bilansu wodnego w organizmie.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone