ZUPY PIECZARKOWE

Zupa pieczarkowa „a la ambasador” 25 dkg pieczarek, masło, 1/2 I wywaru z kości, 1/2 1 soku pomidorowego, 2 dkg masła do zasmażki, 1 dkg mąki, 150 ml białego wytrawnego wina, natka pietruszki, sól, pieprz, cukier i gałka muszkatołowa do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, zalać wywarem, gotować około 8 minut. Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z pieczarkami, sokiem pomidorowym i winem, chwilę pogotować, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Podawać z łazankami. Zupa pieczarkowa „a la książę”20 dkg pieczarek, 1,5 1 wywaru z mięsa i warzyw,6-8 dkg ryżu, 20 dkg bananów, 150 ml śmietany, sól, pieprz, cynamon i curry do smaku.Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, zalać wywarem, dodać opłukany ryż, ugotować. Banany umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w półplasterki, dodać do zupy razem ze śmietaną i przyprawami, zagotować i doprawić do smaku.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone