ZUPY:BARON I BEATA

Zupa „Baron” 15 dkg pieczarek, 15 dkg pietruszki, 15 dkg marchwi, tłuszcz, 1,5 1 wywaru z kości i warzyw, 15 dkg pomidorów, 150 ml śmietany, 2 dkg mąki, 6-8 dkg szynki wędzonej, natka pietruszki, sól i pieprz do smaku. Pieczarki i warzywa oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, pod­smażyć, zalać wywarem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć wrzą­cą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, połączyć z zupą, śmie­taną wymieszaną z mąką, szynką pokrajaną w paseczki, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Przed podaniem wymieszać z po­siekaną natką pietruszki. Zupa „Beata” 40 dkg podrobów z drobiu, 1,5 1 wywaru z kości i warzyw, 10 dkg pieczarek, 10-15 dkg wątróbki z gęsi, tłuszcz, 150 ml śmietany, 2 dkg mąki, natka pietruszki, sól, pieprz i przyprawa do zup do smaku. Podroby opłukać, pokrajać, zalać wywarem, ugotować. Pieczarki i wątróbkę opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, dodać do podrobów pod koniec gotowania. Następnie połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Przed podaniem wymieszać z posiekaną natką pietruszki.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Kajetan. Bardzo serdecznie zapraszam Cię do lektury moich wpisów. Będę tu opisywał rzeczy związane z kuchnią, ale wierzę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie!
© Wszelkie prawa zastrzeżone